Брибели Оди Во Собата Со Природно Дрво Одбор

Брибели Оди Во Собата Со Природно Дрво Одбор

Това е достапна
DEN 0.67
Количината на стоката:

За повеќето западни играчи, играта На Движење е енигма. Измислен во Кина пред 4.000 години, нема соодветен аналог на Запад. Тоа е како шах, но бескрајно посложено. Фокусирани повеќе на контрола на територијата и помалку за фаќање на фигурите на противникот, има помеѓу 150-250 валидни потези што играчот може да ги направи на секој чекор. За шахот, овој број никогаш не се искачува над 37. Се вели дека никогаш немало две идентични игри На Движење, а До Март 2016 година Кога Алфаго цврсто го победи Корејецот Ли Седол со 4-1, немаше компјутерска програма што сигурно може да ги победи експертите—а камоли мајсторите. Елегантна Едноставност И покрај ова, Оди е изненадувачки лесно да се научи. Постојат само две правила : 1. Секое парче што останува на таблата мора да има барем една отворена точка (наречена "слобода") директно до неа и 2. На играчите не им е дозволено да направат потег што ќе ја врати играта на претходната позиција. Добро Е Да Се Оди овој сет вклучува се што е потребно за играње Игра На Движење : една плоча од дрво од квадрат од 29 см и целосен сет од 361 двојно конвексни камења. Вклучени се и посебни вреќи за повторно затворање за складирање на двата комплети камења. КЛАСИЧНА СТРАТЕШКА ИГРА : потекнува пред 4.000 години, Оди е една од најкомплексните игри што можете лесно да ги научите. ГОЛЕМИНА НА ЕКОНОМИЈА : Стандардно поле за играње 19х19 на компактен и пренослив квадрат 29см х 29см (11,4 "х 11,4"). ПРИРОДНО ДРВО : дрвена табла со дебелина од 2 см со јасни, читливи решетки од свилен екран. 361 КАМЕЊА : Играта доаѓа со целосен сет од 361 двојно конвексни бакелитни камења (180 бели, 181 црни) ака гоиши камења. ОДЕТЕ СО НАЈДОБРОТО : исто Така, ќе добиете две вреќи за повторно затворање за да го држите секој комплет камења, така што чистењето е лесно колку што може.

Клучни карактеристики

Слични производи во категоријата