Heebie-Jeebies на CBGB: Тајната историја на еврејскиот панк

Heebie-Jeebies на CBGB: Тајната историја на еврејскиот панк

Това е достапна
DEN 2.33
Количината на стоката:

Бидејќи потекнува од долната источна страна на Менхетен во раните 1970 -ти, Панк Рок беше апотеоза на еврејската културна традиција која го најде својот крајниот израз во генерацијата родена по холокаустот. Започнувајќи со Лени Брус, "Покровител на панк, " и следејќи ги пред-панк-прогениторите како Лу Рид, athонатан Ричман, самоубиство и диктаторите, оваа фасцинантна мешавина на биографија, културни студии и музичка анализа се вметнува во Livesивотите на овие и другите еврејски панкери-вклучително и Ричард Хел и eyои Рамоне-да создадат фасцинантен историски преглед на сцената. Започнувајќи со Лени Брус, „Покровител на панк“, и следење на пред-панк-прогенитори како Лу Рид, athонатан Ричман, самоубиство и диктаторите, оваа фасцинантна мешавина на биографија, културни студии и музичка анализа вметнува во животот на Овие и други еврејски панкери - вклучително и Ричард Хел и eyои Рамоне - да создадат фасцинантен историски преглед на сцената.

Клучни карактеристики

Слични производи во категоријата